Hovmand præsenterer ny revolutionerende løfteløsning med e-drive

Hovmands nye løftevogn med e-drive er en gamechanger inden for løfteløsninger. Med hjælp fra løftevognens motoriserede baghjul kan du ubesværet flytte og løfte flere hundrede kilo, hvilket reducerer risikoen for overbelastning og arbejdsskader. 

»Det er en revolution for branchen, det er det bestemt. Jeg ser løftevognen som en ny æra for ergonomiske løfteløsninger.«

Sådan lyder ordene fra ingeniør i Hovmand A/S Niklas Hasforth Eliasen, der er en af kræfterne bag den nye løftevogn, som virksomheden har udviklet.

Når ingeniøren kalder løftevognen for “revolutionerende”, henviser han til den indbyggede e-drive-funktion. Denne funktion i løftevognen gør nemlig, at du skal bruge betydeligt færre kræfter og er udsat for mindre fysisk belastning end ved brug af andre løfteløsninger eller manuel transport.

Mekanismerne i e-drive-funktionen er ganske ligetil. Løftevognens baghjul har indbyggede motorer, og håndtaget er udstyret med sensorer. Så når du skal flytte materialer fra A til B, lægger du blot hænderne på håndtaget og giver et lille skub – sensorerne registrerer, i hvilken retning du skubber, trækker eller drejer, og hjælper dig ved at starte motoren, lidt ligesom vi kender det fra en elcykel.

De indbyggede motorer får løftevognen til at glide let og ubesværet hen over bløde overflader som f.eks. linoleum, og derudover er løftevognen let at dreje og manøvrere på snævre områder, hvilket ofte er en fordel i produktionsområder eller på lagre.

Hovmands løftevogn med e-drive registrerer, hvilken retning du skubber, trækker eller drejer, og hjælper dig med at flytte og løfte. På den måde optimerer du ergonomien og effektiviteten ved håndtering af tunge materialer.

Tilføj e-drive til eksisterende løftevogn
Løftevognen med e-drive bevarer det enkle, klassiske ståldesign, som kendetegner Hovmands øvrige løfteløsninger, og Hovmand kan skræddersy e-drive-løftevognen til den enkelte virksomheds behov. Håndtaget er justerbart, bensættene kan tilpasses til den ønskede længde og bredde, og mastehøjden kan varieres.

Desuden kan du montere forskellige værktøjer på vognen, alt efter hvad du har brug for – f.eks. gribearme, en gaffel, en klemme- og drejeenhed eller en platform. Det betyder, at løftevognen kan løfte og transportere alt fra tromler og folieruller til kasser og spande.

Hvis en virksomhed allerede har investeret i en løftevogn fra Hovmand, er det desuden muligt at tilføje den nye e-drive-funktion til eksisterende løftevogne.

Det sidste skridt mod ergonomi
Den nye løftevogn med e-drive er udviklet og produceret i Hovmands hovedkvarter i Køge. Den familieejede danske virksomhed har siden 1972 udviklet innovative løfteløsninger til virksomheder i både fødevare-, pharma-, logistik- og emballageindustrien.

Som udgangspunkt kan løftevognen med e-drive løfte genstande op til 150 kg – men hvis du har behov for større vægtbelastning, kan du kontakte Hovmand og finde en løsning.

For e-drive-løftevognen er netop designet til at gøre arbejdsdagen ubesværet og gøre det lettere og mere sikkert at håndtere tunge materialer, forklarer ingeniør Niklas Hasforth Eliasen:

»E-drive-løftevognen er det sidste skridt mod at gøre arbejdet med tunge materialer virkelig ergonomisk. Det er ikke let at skubbe rundt med tungt materiale, og det er ikke sundt for kroppen overhovedet at prøve – men med den nye løftevogn kan brugerne bare sætte hænderne på og køre problemfrit med flere hundrede kg.«

Læs mere om Hovmands løfteløsninger her: https://hovmand.com/da_dk/