Derfor er rustfrit løfteudstyr uundværligt i renrum og kontrollerede miljøer

Når du anvender en løftevogn fra Hovmand, mindsker du den fysiske belastning på kroppen og øger dermed effektiviteten under arbejdet. Men vores løftevogne har også et andet fortrin. Vi prioriterer ligeledes, at de lever op til strenge hygiejne- og produktsikkerhedsstandarder på tværs af forskellige brancher, især inden for fyldning, emballering og håndteringsprocesser.

Overvejer du at optimere dit renrum eller dit kontrollerede miljø? Nedenfor gennemgår vi, hvorfor en investering i rustfrit løfteudstyr er fordelagtig for dig.

Hvad er et kontrolleret miljø? Og hvordan adskiller det sig fra et renrum?

Har du også undret dig over, hvad den præcise forskel mellem et kontrolleret miljø og et renrum er? Vi er stødt på dette spørgsmål utallige gange, eftersom forskellige industrier bruger disse termer forskelligt.

Helt grundlæggende er både et kontrolleret miljø og et renrum særligt designede rum, hvor parametre som temperatur, luftfugtighed, luftkvalitet og partikelantal omhyggeligt styres for at sikre optimale forhold.

Lad os så dykke ned i forskellene:

Kontrolleret miljø

Mange industrier, såsom i laboratorier eller føde- og drikkevareindustrien, arbejder i kontrollerede miljøer for at sikre produktkvalitet, sikkerhed og ensartethed.

Sammenlignet med et renrum er kravene til de kontrollerede parametre ofte mindre strenge.

Dog er det stadig afgørende, at hvert værktøj og udstyrsstykke – herunder løfte- og emballageudstyr – der anvendes, lever op til en høj grad af renlighed.

Renrum

Et renrum derimod er en mere specialiseret type af kontrolleret miljø, der typisk anvendes i pharma- og kemiindustrien, bioteknologiindustrien etc.

Her er et ultralavt niveau af miljøforurenende stoffer såsom støv, luftbårne mikrober, aerosolpartikler og kemiske dampe nødvendigt. Ofte sikrer specielle luftfiltreringssystemer og/eller specialiseret beklædning dette.

​For at opsummere: Selv om alle renrum er kontrollerede miljøer, kvalificerer alle kontrollerede miljøer sig ikke som renrum. Men uanset karakteren af din omgivelse – om det er et kontrolleret miljø eller et renrum – er vores løfteløsninger i rustfrit stål designet til at opfylde strenge standarder, hvilket sikrer både hygiejne og operationel effektivitet.

Tag et kig på disse to løftevogne:

Løftevogne egnet til renrum – INOX 90

INOX 90-løftevognen kan løfte op til 90 kg og er designet til renrumsmiljøer.

De bevægelige dele er godt afskærmede, og den elektropolerede overflade gør hygiejnisk rengøring særligt let. Den fungerer med en række forskellige værktøjer, lige fra gafler og spolemanipulatorer til kranarme og fyldningshjælpemidler.


Løftevogne egnet til kontrollerede miljøer – INOX 200

INOX 200-løftevognen kan løfte op til 200 kg.

Alle værktøjer, der kan kombineres med denne løftevogn, er lavet af rustfrit stål. Det inkluderer en rustfri stålplatform, gribe- og roterende enheder, kranarme samt gafler og booms til at håndtere ruller.

Undgå biologisk kontaminering

Du er måske allerede bekendt med GMP (Good Manufacturing Practice)-reglerne – et sæt retningslinjer, der sikrer, at produkter konsekvent fremstilles og kontrolleres i overensstemmelse med kvalitetsstandarder.

Eftersom renrum har et højt niveau af “stringens”, bruger mange GMP-regulerede industrier ofte renrum. For eksempel skal faciliteter involveret i produktion, evaluering og opbevaring opretholde topkvalitet i renlighed og hygiejne ifølge ISO 15378:2017 GMP-standarderne.

På grund af vigtigheden af GMP-direktiverne, især i forbindelse med renrum, er vi dykket dybere ned i dette emne i vores blogindlæg om hygiejnisk håndteringsteknologi i produktionen af medicinske produkter.

Under håndtering og emballering kan små partikler og rester fra f.eks. farmaceutiske materialer let blive fanget i de ru overflader. Med tiden skaber disse partikler et ideelt miljø for, at bakterier kan vokse og formere sig.

Bare tag et kig på billederne nedenfor:

Hovmands løftevogne har glatte overflader, der muliggør grundig rengøring og reducerer risikoen for bakterieopbygning betydeligt. Brugen af rustfrit stål hjælper med at forebygge forurening og krydskontaminering.

Sikkerhed ved manuelle opgaver

Selv hvis dit team allerede bærer beskyttende tøj i rene miljøer, har den mindste støvpartikel stadig en stor indvirkning på produktionsprocessen. Så når det kommer til håndtering og transport af følsomme varer i et hygiejnisk område, kan den rette støtte være uundværlig.

For eksempel: Hvis en løftevogn kan gribe en beholder sikkert og stabilt, er der ingen risiko for, at medarbejderne ved et uheld taber beholderen på grund af overbelastning eller ustabile stillinger.

Vores løftevogne gør det muligt at udføre manuelle opgaver præcist og uden fysisk kontakt med varerne. I stedet for manuelt at flytte containere, tønder eller tromler med råmaterialer, udfører løftevognen det tunge løft.

Overvej, om du kan genkende nogen af de følgende scenarier fra din arbejdsplads:

  • Har dine kollegaer svært ved at løfte, vippe, dreje og flytte tønder, kar og/eller kedler?
  • Oplever I nogen gange, at jeres tilbagekaldelsesprocedurer er langsomme, og at produkterne hentes fra opbevaring og distribution mindre effektivt end ønsket?
  • Er manuel transport af folieruller til pakkemaskiner besværligt og tidskrævende?
  • Har I problemer med at flytte ubearbejdede varer fra kasser til arbejdsstationer til primær pakning?

Vores løftevogne kan ubesværet håndtere disse opgaver, hvilket minimerer den manuelle fysiske belastning og sikrer en mere smidig drift. Dette sikrer igen en renere arbejdsplads.

Tag et kig på videoen nedenfor og se, hvor nemt det er at gribe, løfte og vippe tunge ruller med en Hovmand-løftevogn:

Hvis dit arbejde indebærer opgaver, der kræver løft af tungere belastninger eller håndtering af større udstyr, kan du også overveje den mere robuste og kraftfulde E300-løftevogn nedenfor:

Tag dine løft til et nyt niveau med E300

Den endnu kraftigere E300 har en løftekapacitet på 300 kg og en løftehøjde på op til 2,35 meter. Løftevognen håndterer pålideligt og sikkert tønder, kar og kedler ved denne højde. Dette gør løftevognen til en ideel støtte, når du skal tippe tønder, dreje ruller eller løfte kasser. Bemærk, at denne løftevogn også lever op til de hygiejniske standarder, der kræves i følsomme miljøer.

Tilpas din løftevogn til dine behov

Hovmands løftevogne i rustfrit stål er bygget efter et modulært design, hvilket gør det nemt at integrere forskellige gribearme og manipulatorer.

Hver løftevogn er finjusteret til problemfri håndtering af forskellige materialer og emballageformater og overholder strenge hygiejnekrav.

Vi tilbyder også omfattende træning, så dine medarbejdere nemt kan håndtere emballagematerialer i overensstemmelse med godkendte procedurer.