6-sidet indpakning af isoleringsplader uden brug af krympeovn

Overblik over den nye RoRo StretchPack® pakkelinje, der anvendes til indpakning af isoleringsplader

Ny pakkelinje erstatter de to pakkelinjer til vandtæt indpakning af isoleringsplader.

Tentoma A/S har installeret en ny RoRo StretchPack® pakkelinje til indpakning af isoleringsplader hos Steinbacher Dämmstoff GmbH i Østrig. Den nye pakkelinje har erstattet de to tidligere pakkelinjer, der pakkede forskellige størrelser af plader ind. Det var ønsket om fuld automatisering og vandtæt 6-sidet indpakning, som lå til grund for investeringen i en ny pakkelinje.

Steinbacher havde i noget tid ledt efter en ny løsning til indpakning af deres PU-isoleringsplader. Den primære årsag var behovet for en vandtæt indpakning. Produktionschef hos Steinbacher i Erpfendorf i Østrig, Markus Brandstätter fortæller: ”Det er vigtigt for os at have en vandtæt indpakning. I travle perioder opbevarer vi ikke altid pladerne under tag inden forsendelse, og vores slutkunder opbevarer altid pladerne udendørs på selve byggepladsen”. Markus Brandstätter fortsætter, ”Vores tidligere indpakning var simpelthen ikke vandtæt, hvilket udgjorde en risiko for vand mellem pladerne ved udendørs opbevaring”.

Tidligere blev isolereringsplader i standardstørrelse (1200×600 mm) pakket med en banderolefilm om hver stak med plader, hvilket resulterede i 4-sidet indpakning. De blev derefter stablet på en palle, som blev indpakket med strækfilm. De større plader blev tidligere indpakket med krympefolie, men der var konstant problemer med svejsningerne. Så ingen af indpakningsmetoderne var fuldstændig vandtæt.

Pakke med indpakkede isoleringsplader6-sidet indpakning af isoleringsplader – fuldt forseglet og vandtæt

“For et par år siden blev vi for første gang introduceret til RoRo StretchPack® princippet fra Tentoma“, fortæller Markus Brandstätter. RoRo StretchPack® er en 6-sidet indpakning, hvor produktet føres vandret ind i en rørformet hættestrækfolie. Kun de to filmender skal svejses for at opnå en forseglet og fuldstændig vandtæt indpakning. Indpakning og forsegling sker i den samme proces, og det sker uden brug af krympeovn. Teknikken er udviklet af Tentoma i Broager ved Sønderborg, og den er inspireret af den velafprøvede vertikale strækfilmsteknik, der typisk anvendes til 5-sidet indpakning af pallegods.

Markus Brandstätter forklarer: “Efter den indledende forundersøgelse sendte vi forskellige størrelser af isoleringsplader til Tentoma for at få lavet testindpakning. Da testindpakningen kom tilbage til os, blev de grundigt testet med hensyn til pakkekvalitet, miljøpåvirkning, logistik mv. Vi undersøgte også forbrugsudgifter, potentielle besparelser og automatisering for at vurdere hvordan businesscasen var”.

50% energibesparelse ved at fjerne krympeovn

Markus Brandstätter, produktionschef hos Steinbacher

Energieffektivitet og omkostningsbesparelser for at øge bæredygtigheden er fokusområder for Steinbacher. Markus Brandstätter siger: “Tidligere blev 20-30% af indpakningen foretaget ved brug af krympeovn. Nu bliver alt indpakket med RoRo StretchPack®. Ved en direkte sammenligning mellem vores tidligere pakkeløsning og RoRo StretchPack® har vi samlet set reduceret energiforbruget med ca. 50% på indpakningslinjen”.

Filmforbruget er også en vigtig parameter i forhold til både omkostninger og bæredygtighed. Steinbacher overvåger filmforbruget per palle. Selvom Steinbacher er gået fra 4-sidet til 6-sidet indpakning, har de opnået en filmreduktion per palle ved at bruge RoRo StretchPack®. Markus Brandstätter tilføjer: “Nu hvor vi er blevet fortrolige med den nye indpakningslinje, vil vi optimere processen for yderligere filmreduktion”.

En struktureret projektforløb

“Sammenfattende gik projektprocessen godt fra den første kontakt til installation og idriftsættelse”, siger Markus Brandstätter, “Det var et struktureret forløb, hvor der var god kommunikation med Tentoma. Vi afholdt faste månedlige møder og senere da FAT (Factory Acceptance Test) nærmede sig, afholdt vi også ugentlige møde. Både FAT og installationen var godt planlagt og udført”.

I forbindelse med installationen uddannede Tentoma tre medarbejdere fra Steinbacher som superbrugere på den nye indpakningslinje. Markus Brandstätter afslutter: “Efter introduktionen følte vores medarbejdere sig fortrolige med den nye indpakningslinje. Vi er tilfredse med kapaciteten og indpakningskvaliteten af den nye RoRo StretchPack® indpakningsløsning”.

Fordele for Steinbacher Dämmstoff GmbH

  • 6-sidet indpakning der er 100% vandtæt
  • Ensartet og forbedret indpakningskvalitet
  • Fjernelse af krympeovn på pakkelinjen
  • 50% i energibesparelse på pakkelinjen
  • Automatisering og reduceret processer på pakkelinjen

 

Læse mere om RoRo StretchPack® på http://www.tentoma.com