Indpakning i strækhættefolie reducerer forbrug af pap

RoRo StretchPack® pakkemaskine til indpakning af skabe. Strækhættefolien reducerer brug af pap. Canadiske Proslat har investeret i en dansk RoRo StretchPack® pakkemaskine fra Tentoma A/S til indpakning skabe i strækhættefolie. Det betyder at pakkeprocessen nu er fuldt automatiseret, pakkekvaliteten er forbedret og samtidig at Proslat reducerer forbrug af pap.

Solutions Murales Proslat Inc. er en canadisk producent af modulære skabe og opbevaringsløsninger. Tidligere blev skabene pakket manuelt i papkasser, fortæller Proslats administrerende direktør Eric Letham. Nu er indpakningen fuldt automatiseret med en RoRo StretchPack® pakkemaskine fra Tentoma A/S. Det betyder, at skabene, efter påføring af hjørnebeskyttelse, bliver indpakket i en rørformet strækhættefolie. Den rørformede folie svejses i begge ender under pakkeprocessen, så indpakningen bliver 100% vandtæt.

100% vandtæt og reduceret forbrug af pap

Selvom automatisering af pakkeprocessen var det primære formål med den nye pakkelinje, så har RoRo StretchPack® løsningen givet flere fordele. Mest markant er en stor reduktion i forbruget af pap. Proslat har reduceret sine omkostninger til pap, og samtidigt mindsket mængden af affald, som slutbrugeren skal håndtere ved udpakning. Efter udpakning fylder strækhættefolien ikke meget og er let at returnere til genbrug.

Administrerende direktør Eric Letham udtaler: “Pakkekvaliteten er blevet forbedret med RoRo StretchPack®. Nu er indpakningen af skabene fuldstændig forseglet og vandtæt, hvilket ikke var tilfældet da vi kun anvendte pap. Vi har valgt en strækhættefolie som er transparent, så nu er det tydeligt for alle i logistikkæden, hvilket produkt der er i pakken. Det er ikke længere nødvendigt at bryde pakningen for at tjekke produktfarve mv. Der har været færre klager og produktskader efter vi er begyndt at indpakke med RoRo StretchPack®. Dette skyldes måske også, at det er lettere for fragtmanden at håndtere pakken korrekt, da de kan se, hvad emballagen indeholder.”

In-line pakkelinje til skabe i flere størrelse

Den nyinstallerede pakkelinje er en fuldautomatisk, in-line RoRo StretchPack®-løsning. Den indpakker skabe i forskellige størrelser i tilfældig rækkefølge. Når et skab ankommer til indføringsbåndet, måler en målebro skabets længde, højde og bredde. Skabets dimensioner sendes til RoRo StretchPack®-pakkemaskinen, som klargører en strækhættefolie i den rette størrelse til indpakningen. Selve indpakningen og forseglingen udføres i den samme pakkeprocess. Det sker uden brug af krympeovn, hvilke giver et markant lavere energiforbrug end hvis man anvendte en krympeovn. Den glatte og pæne indpakning opnås ved at udnytte strækhættefoliens trækkræfter, så folien sidder helt tæt på det indpakkede produkt.

Vandret indpakning med strækhættefolie

Da Proslat indviede sine nye produktionsfaciliteter i Quebec, investerede de også i en ny fuldautomatisk RoRo StretchPack®-pakkelinje.

Det er Tentoma A/S, der har installeret RoRo StretchPack®-løsningen hos Proslat i Canada. RoRo StretchPack® bygger på den velkendte teknik til lodret indpakning med strækhættefolie af f.eks. pallegods. Tentoma A/S fra Broager ved Sønderborg, har videreudviklet teknikken, så den også kan anvendes til vandret indpakning. Dette muliggør 6-sidet indpakning og forsegling i én arbejdsgang. RoRo StretchPack® pakkemaskinen er velegnet til 100% vandtæt indpakning af ruller, byggematerialer og lignende store produkter. Strækhættefolie er velegnet til tryk, hvilket giver gode muligheder for branding med logo og grafik på produktindpakningen. Brugen af strækhættefolie giver også mulighed for at reducere filmforbruget. Dette betyder, at når kunder skifter til RoRo StretchPack® pakkemaskine, så oplever de typisk en reduktion i filmforbruget på mellem 25-60% sammenlignet med konventionelle emballagemetoder såsom strækfolievikling og krympefolie.

Læs mere på RoRo StretchPack® på http://www.tentoma.com