Sådan kan fødevareemballage hjælpe detailhandlen med at opfylde nye bæredygtighedskrav

Fødevareindustrien i hele Europa har måttet kæmpe med en række større økonomiske udfordringer og problemer i forsyningskæden i de seneste år, der påvirker de måder, de arbejder på.

At drive handel, samtidig med at indtjening og omdømme beskyttes, er blevet meget sværere. Forbedring af effektivitet, produktivitet og reduktion af madspild er blevet afgørende for dette. På trods af vanskeligheder har disse forhold hjulpet detailhandlere med at udvikle deres miljøstrategier med større fokus på valg af emballageløsninger, der forbedrer bæredygtigheden.

Stephanie Poole, Senior Business Development & Retail Manager hos Sealed Air forklarer, hvordan virksomheden støtter detailhandlen i at forbedre bæredygtigheden yderligere. Udviklingen af virksomhedens genbrugsklare emballageløsninger giver større mulighed for  øget genanvendeligheden af fødevareemballage, der anvendes i hele Europa, samtidig med at der opretholdes et pænt og tiltalende design på emballagen. Det er også en udvikling, der hjælper Sealed Air med at opfylde deres eget miljømål om at producere 100% genanvendelig emballage inden 2025.

CRYOVAC®Brand genbrugsklare* BDF-produkter er udviklet og testet i henhold til protokoller udgivet af Plastic Recyclers Europe (PRE), som er i overensstemmelse med protokollerne fra Association of Plastics Recyclers (APR). De klassificerer begge film som kompatible (eller genbrugsklare*) i LDPE4-genbrugsstrøm.

Filmene tilbyder alsidighed for både detailhandlen og fødevareproducenterne, fordi de kan bruges med bakker i forskellige størrelser eller helt uden bakker. Filmene er ultratynde. Dette kan give 90% reduktion i materialeforbruget sammenlignet med tykke laminater eller termoformningsmaterialer** (baseret på test udført på Sealed Air laboratorier. Alle faciliteter og systemer er forskellige, så resultaterne kan variere).

Med udviklingen af genbrugsinfrastrukturer, der varierer på tværs af kontinentet, sigter Sealed Airs CRYOVAC®Brand-serie af genbrugsklare* barrierefilm (BDF) mod at optimere genanvendelseskompatibiliteten på tværs af dette mangfoldige spektrum. Dette kan hjælpe fødevareindustrien og detailhandlen med at forbedre opfindsomheden og bidrage til udviklingen af en fælles cirkulær økonomi.

Levering af valgmuligheder og forlængelse af holdbarheden for detailhandlen og forbrugeren

Valgfrihed er præcis, hvad Sealed Air sigter mod at tilbyde med CRYOVAC®Brand sortimentet af genbrugsklare* barrierefilm (BDF). Sortimentet omfatter BDF20M, som er kompatibel med LDPE-genanvendelsesstrømme, og rBDF20M, som indeholder 30% certificeret cirkulær materiale og er kompatibel med LDPE-genanvendelsesstrømmen. Begge film er fødevaregodkendte og med med EVOH-barriere.

Filmene giver miljøfordele ved at forlænge produktets holdbarhed, og kan bidrage til lavere niveauer af madspild sammenlignet med almindeligt anvendte film i detailhandlen. Filmmaterialet er desuden fremstillet uden animalske derivatstoffer, så det er kompatibelt med veganske produkter. Det er også ideelt til emballering af frisk kød, fisk, færdigretter og osteprodukter.

 Understøttelse af miljøkrav på tværs af kontinentet

Genbrugsstrategierne udvikler sig i hele Europa. Det betyder, at der er mange komplekse krav, som detailhandlen og fødevareindustrien skal navigere i.

Valg af emballage, der lever op til miljøkravene, er en stor hjælp for både industri og detailhandel. Miljømål kan kommunikeres på emballagen, hvilket kan gør det endelige produkt mere tiltalende for forbrugeren, der i stigende grad er interesseret i de bæredygtige fordele, produktet tilbyder.