Paulig Group skifter til CHEP’s CO2-neutrale paller

Den globale forsyningskædeekspert CHEP har indgået et samarbejde med den internationale, familieejede fødevarevirksomhed Paulig, som blandt andet ejer Santa Maria og Risenta. Fremover vil alle Pauligs varer – blandt andet kaffe, krydderier og madvarer – blive transporteret på CHEP’s CO2-neutrale paller.

CHEP’s platforme er baseret på en bæredygtig, cirkulær model, hvor pallerne bliver delt og genbrugt gennem hele forsyningskæden. Og så er pallerne lavet af 100 procent bæredygtigt træ, og intet træ eller plastik går til spilde i produktionen af pallerne.

CHEP’s CO2-neutrale paller giver CHEP’s kunder mulighed for at kompensere deres årlige CO2-aftryk ved at købe CO2-aflad af Natural Capital Partners, som bruger kompensationen til at støtte et udvalgt miljøprojekt. Paulig bruger deres CO2-kredit til et projekt, der bygger vand-infrastruktur i subsaharisk Afrika.

Paulig er en næsten 145-år gammel familieejet og finsk virksomhed, som i dag har produktion i Finland, Sverige, Belgien, Rusland, Estland og Storbritannien. Paulig opererer i 13 forskellige lande, og deres kaffe, krydderier og andre madvarer bliver eksporteret til mere end 70 lande. Paulig transporterer i omegnen af 1,5 millioner paller om året i Europa, ud af hvilke 70 procent fremover vil være blå CHEP-paller.

“Nu har vi én palle-aftale, der gælder for alle lande. Det giver os mulighed for at bruge vores tid og ressourcer mere effektivt og strømline vores processer,” siger Terhi Liukkonen, Head of Indirect Sourcing i Paulig.

Samarbejde skal mindske udledninger, spild og træ-forbrug

Paulig og CHEP vil sammen arbejde for at mindske udledninger, spild og brugen af træ. Sammenlignet med andre hvide Euro-paller sparer CHEP’s genbrugsplatforme i Europa mere end 1400 træer om året og reducerer udledninger med cirka 2.000 tons CO2 – svarende til 1,86 millioner kørte lastvogns-kilometer. Paulig forventer at kunne reducere sit affald med cirka 145.000 kilo, hvilket svarer til cirka 13,2 millioner plastikkopper om året1.

”Vi vil gerne flytte vores paller på den smartest tænkelige måde. Vi har fået nogle gode forslag fra CHEP i forhold til, hvad vi kan gøre for at forbedre vores forsyningskæder. Vi er ivrige efter at blive klogere og udvikle os, og det er fantastisk, at vi i dette samarbejde også konstant bliver udfordret på, hvordan vi kan forbedre os på bæredygtighedsfronten,” siger Liukkonen.

  1. Tallene er baseret på en livscyklusanalyse (LCA), som medregner alle miljømæssige påvirkninger gennem produktets livscyklus og følger ISO-14044 metodologien (fagfællebedømt).

 

Om Paulig: 

Paulig blev grundlagt i 1876, da Gustav Paulig startede sin forretning i hjertet af Helsinki, Finland. Virksomheden er stadig familieejet i dag. Paulig forhandler kaffe, fødevarekoncepter, plantebaserede produkter og snacks. Virksomheds brands tæller Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green og Poco Loco. Paulig opererer i 13 lande og omsatte i 2019 for EUR 921 millioner. Gruppen beskæftiger cirka 2.100 ansatte på verdensplan.
http://www.pauliggroup.com

Om CHEP

CHEP hjælper med at flytte flere varer for folk til flere destinationer end nogen anden organisation i verden. Deres paller, kasser og containere udgør den usynlige rygrad i den globale forsyningskæde, og verdens største brands har tillid til, at CHEP transporterer deres varer effektivt, bæredygtigt og sikkert. Som pionerer inden for deleøkonomien har CHEP skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder baseret på en model, som kaldes ”pooling”, hvor de deler og genbruger deres platforme. CHEP betjener primært området inden for hurtigt-transporterede forbrugsvarer (f.eks. tørvarer, dagligvarer, sundhedsvarer og artikler til personlig pleje), friske fødevarer, drikkevarer mv. CHEP beskæftiger cirka 11.000 mennesker på verdensplan. CHEP ejer 330 millioner paller, kasser og containere gennem et netværk på mere end 750 servicecentre, der understøtter mere end 500.000 kundepunkter for globale mærker som Procter & Gamble, Sysco og Nestlé. CHEP indgår i Brambles Group og driver virksomhed i over 60 lande. Flere oplysninger om CHEP fås på http://www.chep.com.