NY FØDEVAREEMBALLAGEFILM FRA SEALED AIR HJÆLPER MED AT FORBEDRE GENANVENDELIGHEDEN

Sealed Air har udvidet sit sortiment af genbrugsklar barrierefilm for at hjælpe med at forbedre genanvendeligheden i alle europæiske fødevareforsyningskæder.

To nye CRYOVAC® Brand Eco BDF*-film er specielt designet til at kunne indgå i både den mekanisk såvel som den kemiske genanvendelsesprocesser for LDPE. Den nye serie omfatter Eco BDF20M, som er lavet af 100 % nye materialer, og Eco rBDF20M, der indeholder 30 % CCR (Certified Circular Resins).

Begge film er udviklet og testet i henhold til protokoller, der er offentliggjort af On-Pack Recycling Label (OPRL) (UK), Association of Plastics Recyclers (ÅOP). Disse praksisser er i overensstemmelse med dem, der anvendes af Plastic Recyclers Europe (PRE). Det betyder, at de nye film er RIC4-certificerede. Filmene er også blevet analyseret af Cyclos (UK) og testet egnet til genanvendelse.

Arnaud Brunet, Food Films Portfolio Director EMEA, hos Sealed Air, udtaler følgende: “APR- og PRE-protokollerne er yderst veldefinerede og evnen til at genbruge innovative nye film sammen med rene materialer såsom polyethylen.

“Genanvendelsesstrategier forbedres rundt omkring i hele Europa med infrastrukturer på forskellige udviklingsstadier i forskellige lande. Vores mål var at udvikle nye barrierefilm til fødevare, der kunne optimere genanvendelsesmuligheder på tværs af dette forskelligartede spektrum. De nye film er en stor hjælpe fødevareforarbejdende virksomheder og detailhandlere , efterhånden som forskellige lande i stigende grad bevæger sig i retning af en cirkulær økonomi.”

De nye Eco BDF*-film er blot 21 mikron tykke og med barriere. Begge film lettere og tyndere end andre udbredte termoformbare film. Det giver yderligere miljøfordele.

Arnaud tilføjer: ” Barrieren hjælper med at reducere madspild ved at forlænge holdbarheden og beskytte fødevarer mod forurenende stoffer og fordærvelse. Dette opnås selvom der bruges mindre filmmateriale, herunder også EVOH.”

ECO BDF*-film er kompatible med det nye CRYOVAC® Brand TA4X-sortiment af varmluftskrympningstunneller. Systemerne er udviklet til emballering af en lang række forskellige fødevarer, herunder fersk kød, fjerkræ, fisk og ost.

Lanceringen af ECO BDF* følger Sealed Airs udvikling af verdens første bløde fødevarefilm, der indeholder CCR materiale. I 2020 lancerede Sealed Air den prisbelønnede CRYOVAC® Brand rBDF™ S10 Film, som fremstilles ved brug af op til 30 % CCR af fødevaregodkendt kvalitet og er certificeret af International Sustainability & Carbon Certification.

 

Arnaud konkluderer: “Udviklingen af ECO BDF* er en del af Sealed Airs løfte om, at 100 % af vores emballage vil kunne genbruges i 2025. Dette understøtter vores kunders bæredygtighedsmål, og vi er fokuseret på at give dem innovative løsninger, der er i overensstemmelse med en cirkulær økonomi.”

*Denne EVOH-barriere film kan genanvendes i processer med LDPE.
Sealed Air tester internt alle sine produkter i overensstemmelse med relevante APR/PRE-retningslinjer.
En sådan test indebærer ikke og bør ikke fortolkes som en påtegning af produkter eller certificering af resultater fra APR eller PRE. Graden af materialets genanvendelighed kan variere afhængigt af lokale indsamlings-, sorterings- og genbrugsprogrammer.