Logistikgigant opnår 2020-mål om nul skovrydning

Logistikvirksomheden Brambles, der i Danmark er repræsenteret af pallevirksomheden CHEP, slår endnu engang en bæredygtig rekord. Virksomheden har netop nået sit 2020-mål om at anvende certificeret bæredygtigt træ i 100 procent af produktionen og dermed gøre de blå paller endnu grønnere.

Ifølge Verdensnaturfonden (WWF)1 er skovrydning verdens tredjestørste kilde til drivhusgasemissioner efter kul og olie. Det stiller store krav til globale virksomheder, der ønsker at gøre forsyningskæden mere bæredygtig for at begrænse den globale opvarmning.

En af dem, der har taget udfordringen alvorligt, er den globale logistikgigant Brambles, som opererer i 60 lande, herunder Danmark med pallevirksomheden CHEP. Virksomheden er funderet på en forretningsmodel, hvor man deler og genbruger paller, hvilket årligt sparer cirka 1,7 millioner træer. Men nu har de taget skridtet videre og netop nået deres 2020-mål om, at 100 procent af alt indkøbt træ skal komme fra certificerede, bæredygtige skove. Det betyder, at alle blå træpaller fra CHEP nu produceres uden nogen form for skovrydning, hvilket blåstempler pallernes bæredygtighed fra skov til slutbruger.

“Når vi har et produkt som paller, der netop består af træ, har vi også et stort ansvar for at tage bæredygtigt skovbrug seriøst. Derfor er det en vigtig milepæl at opnå målet om nul skovrydning – ikke bare for klimaet og for CHEP, men også for vores samarbejdspartnere. For ikke nok med, at vi passer på jordens knappe ressourcer, så gør vi også vores forsyningskæder, leverandører og kunder mere konkurrencedygtige”, siger Torben Lund, dansk landechef i CHEP.

Modbeviser myten om, at bæredygtighed har en pris

En omstilling af produktionen til mere bæredygtige principper vil naturligvis altid kræve en vis investering, og for mange virksomheder kan der melde sig spørgsmålet om, hvorvidt investeringen kan betale sig. Men netop det spørgsmål maner Brambles nu til jorden – faktisk beviser de, at det netop er økonomisk gavnligt.

“Da vi tog hul på hele projektet, havde vi leverandører, der brugte deres egen teknologi og processer på forskellige måder. Certificeringsprocessen har grundlæggende forenklet hele forsyningskæden. Vi har modbevist det udbredte mantra, at “bæredygtighed har sin pris”. Jeg håber, at dette skaber præcedens, som andre virksomheder vil følge”, siger Fernando Martinez, Vice President, Global Procurement hos Brambles.

Det bæredygtige skovbrug er certificeret af enten ‘Forest Stewardship Council’ (FSC) eller ‘Program for the Endorsement of Forest Certification’ (PEFC) – to nonprofit-organisationer, der certificerer skovbrug, som overholder de højeste internationale standarder. Der plantes nye træer som erstatning for fældede træer, hvilket bevarer og øger mængden af biomasse, sikrer reetablering af jordarealer og beskytter jordbunden og vandkilderne. Dertil har programmerne også en beskyttende effekt på dyrelivet samt en positiv social og økonomisk indvirkning på lokalområderne, når det gælder menneskerettigheder og arbejdstageres rettigheder.

En bærende del af en bæredygtig strategi

Målet om nul skovrydning er en vigtig del af Brambles’ bæredygtighedsmål for 2020, som indgår i virksomhedens program Better Business, Better Planet, Better Communities, der er udarbejdet med afsæt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Den grønne omstilling er med andre ord helt fundamental for Brambles, som i marts 2020 blev udnævnt til verdens mest bæredygtige virksomhed af Barron’s Magazine, ligesom de blev tildelt en samlet A-vurdering i Ellen MacArthur Foundations’ livscyklusvurdering, “Circulytics”.

1 Positionspapir fra WWF vedrørende skove og begrænsning af klimaændringer – juli 2019.

Om Brambles Limited (ASX:BXB)
Brambles hjælper med at flytte flere varer til flere mennesker til flere destinationer end nogen anden virksomhed i verden. Virksomhedens paller, kasser og containere udgør den usynlige rygrad i den globale forsyningskæde. Brambles har som pionerer inden for deleøkonomien skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder baseret på deling og genanvendelse af materialer under en model, som kaldes “pooling”. Brambles betjener primært sektorerne for kortvarige forbrugsgoder (f.eks. tørre fødevarer, dagligvarer og produkter til sundhedspleje og personlig hygiejne), friskvarer, drikkevarer, detailhandel og generel fremstillingsvirksomhed. Gruppen har ca. 12.000 medarbejdere og ejer cirka 330 millioner paller, kasser og containere i et netværk af over 750 servicecentre. Brambles driver virksomhed i mere end 60 lande med den største tilstedeværelse i Nordamerika og Vesteuropa.

Læs merehttp://www.brambles.com
Læs mere om Brambles’ 2020-bæredygtighedsmål her
Læs mere om Brambles’ 2018 bæredygtighedsrapport her

CHEP er global markedsleder af bæredygtige emballage- og palleløsninger med mere end 50 års erfaring med at genanvende materialer, genbruge paller og mindske CO2-udslippet. Bæredygtighed er en integreret del af CHEPs forretning, og det har stor betydning, når mere end 300 millioner blå paller bevæger sig gennem virksomheders forsyningskæder fra Allerød til Alaska hver eneste dag. CHEP leverer pallepooling-løsninger til nogle af verdens største virksomheder, heriblandt Arla, Midsona-Urtekram, Nestlé, Unilever og Nordic Sugar. CHEP blev grundlagt i 1958 og har mere end 12.500 medarbejdere i 50 lande. I Danmark repræsenteres virksomheden af syv medarbejdere på domicilet i Køge. Læs mere på http://www.chepdenmark.dk

Pressekontakt Torben Lund Landechef i CHEP Danmark +45 40 20 16 69 torben.lund@chep.com