Engelske Foodservice Packaging Association (FPA) opfordrer til, at alle stopper med at bruge betegnelsen bionedbrydelig. Baggrunden er en udbredt misforståelse af begrebet, og det kan føre til en uhensigtsmæssig opførsel.
– Når vi bruger begrebet bionedbrydelig tror alt for mange, at ligegyldigt hvor en bionedbrydelig emballage bliver smidt, vil den forsvinde til ingenting i løbet af kort tid, påpeger direktør for FPA, Martin Kersh.
Sammenblandingen sker ofte mellem bionedbrydelig og komposterbar. Det er ikke to sider af samme sag, og at der er behov for enten en oplysningskampagne eller blot stop af bionedbrydelig-ordet. Dette blev ekstra tydeligt, da en række politikere i forbindelse med en debat i Underhuset rodede rundt i begreberne.
Forskellen mellem de to begreber er, at bionedbrydelig er en naturlig proces, der kan ske, når omgivelserne er de rette, fx fugtighed og temperatur. Det betyder derfor også, at nedbrydningen stopper, hvis nogle af disse parametre ikke er til stede.
Komposterbarhed handler i stedet om, at et produkt komposteres på et professionelt komposteringsanlæg. Man kan tale om en slags opspeeded kontrolleret bionedbrydelighed, hvor alle parametre er optimeret.
Kilde: Packaging News