
Microweter Technology er en ny dansk opfindelse, der ved at tage energi fra mikrobølgerne i ovnen danner strøm til en temperatursensor og via elektronik kan gennemsnitsberegne temperaturen i maden i ovnen. Informationen sendes ud som lys – eller med andre ord, nu kan man se, hvornår maden er færdig.
Netop det har altid været et af de store problemer med mikrobølgeovnen. Enten bliver maden for varm, ikke varm nok eller det mest kendte problem – meget uens opvarmet.
Det er to unge ingeniører, der står bag opfindelsen, og de står også bag DTU spin-out-virksomheden Senserna, som netop har sendt det første produkt på gaden, som benytter sig af den nye og patenterede teknologi.
Det er en sutteflaske – Milkymeter. Ind i ovnen og via den nye teknologi kan man altid få mælken til den lille i den helt rette temperatur. Et problem, som den ene af de to mænd bag opfindelsen, Henrik Schneider, havde helt inde på livet som nybagt far, og som han oplevede ikke at stå alene med. Mange andre havde de samme udfordringer, og derfor blev det sutteflasken, som kom først.
Men det stopper ikke her. Sammen med makkeren Kristian Lindberg-Poulsen vil de for alvor udvikle den kendte mikrobølgeovn. Den skal gøres intelligent.
– Vores vision er at skabe en intelligent mikrobølgeovn, som kan sikre den perfekte opvarmning af et måltid. Vi håber at kunne gå i kompagniskab med en af de store producenter for at revolutionere den måde, vi i dag anvender mikroovnen. Der findes mere end 600 millioner mikrobølgeovne i husholdninger på verdensplan, så markedet er stort, påpeger Henrik Schneider.