The sky is no longer the limit

Mars roveren “Perseverance” startede sin mission til Mars for få måneder siden og forhåbentlig vil den bringe stenprøver med tilbage fra Mars til fremtidig forskning.
For overhoved at kunne gennemføre sådanne missioner er der behov for meget forskning inden den egentlige start i rummet. Busch Vacuum Solutions samarbejdede med Den Europæiske Rumorganisation, Fluid Gravity Engineering Ltd og University of Glasgow for at gennemføre et forskningsprojekt til forberedelse af rumopgaver som denne. Vakuumpumper fra Busch er en del af et system, der studerer en rakets opførsel, når den lander på overfladen af Mars eller Månen.

Ved hjælp af dette komplekse system simuleres landing af en raket, og Mars og Månens overflade efterlignes på basis af forskellige trykniveauer. Månens overflade er for eksempel i et ultrahøjt vakuum, og overfladens tyngdekraft er kun en sjettedel af jordens, hvilket betyder, at et menneske kun ville veje en sjettedel så meget på Månen som på Jorden. Parametre som denne har indflydelse på de kræfter, der virker, når en raket lander på Månens overflade. Og netop disse er simuleret med vakuumsystemet. Ændringen i Månens støv fanges og registreres af højhastighedskameraer.

Brug af den rigtige vakuumteknologi var nøglen til at opnå de ideelle testbetingelser. Vakuumsystemet fra Busch Vacuum Solutions giver de perfekte betingelser og hjælper med at støtte forskning i fremtidige rummissioner.

Hvis du gerne vil vide  hvad vi ellers arbejder med hos Busch kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev her

Image source: http://www.istockphoto.com – 3DSculptor