Mouldshop A/S

Opnå længere levetid – selv på højt belastede føringselementer

SNS-sintermetal er et holdbart glidelag på dine føringer!

Strack Normalien, en af ​​de førende producenter af standard værktøjskomponenter i Europa, udvider løbende sit sortiment af føringselementer ved nu at inkludere varianter med et sintret metallag. Det sintrede metalglidelag gør elementerne i stanse- eller formværktøjet mere modstandsdygtige, forbedrer deres levetid og reducerer dermed vedligeholdelsesomkostninger og øger produktiviteten.

Typisk i dag anvendes føringselementer og -bøsninger af bronze med et fast smøremiddel som for eksempel grafit. Strack Normalien tilbyder som noget nyt føringselementer med et glidelag af sintermetal, der væsentligt kan øge egenskaberne for de bevægelige glidestykker. Den nye serie af føringselementer har det såkaldte SNS-sintrede metalglidelag, som sintres sammen med det indlejrede faste smøremiddel i en tykkelse på ca. 1,5 til 2 millimeter på et stålunderlag.

Dette giver føringselementet en høj tryk- og friktionsslidstyrke og gør det mere holdbart selv ved mellem til høje proceshastigheder og således kan SNS-belagte føringselementer belastes med et dobbelt så højt overfladetryk og en næsten fem gange højere glidehastighed på 70 m/min. PV-værdien (forholdet mellem overfladetryk og hastighed) rangerer tre gange så højt som ved brug af bronze med grafit, og også den ikke-smurte køretid kan ganges væsentligt op. Da temperaturbestandigheden er op til 250 °C, er disse føringselementer også ideelle til brug ved sprøjtestøbning eller termoformning. Generelt bruges de hovedsageligt hvor høje dynamisk effektive lejekræfter skal absorberes, og hvor regelmæssig vedligeholdelse ikke altid er garanteret. Det flade materiale kan let bearbejdes og kan således tilpasses individuelt til dine egne konstruktioner i værktøjsfremstillingen.

Også tests i bilindustrien har allerede bekræftet, at levetiden for sintret metal er mange gange højere end bronze med fast smøremiddel. Her er SNS-styrestrimler blevet brugt med succes i både medium- og premium-versionen af ​​PowerMax Standard-serien fra Strack Normalien.

De nye SNS-føringsbøsninger

Strack Normalien har gradvist udvidet sin produktportefølje af værktøjsføringer. I mellemtiden er, udover flade føringslister, også prismeføringer og føringsbøsninger samt specielle løsninger nu en del af det faste program. De todelte styrebøsninger af stål med pålimet sintermetal, der allerede er blevet tilbudt i lang tid, erstattes nu i stedet af en styrebøsning med SNS-glidelag. Den gennemprøvede struktur med en sintret inderkerne nåede altid sine begrænsninger, når eksterne påvirkninger forårsagede for meget friktion i styresystemet, og limen mistede grebet på grund af den opståede friktionsvarme. Det nye SNS-sintrede glidelag tillader høje procestemperaturer, fordi SNS-laget er fast forbundet med bærermaterialet ved hjælp af en fremstillingsproces baseret på varme og tryk. De nye bøsninger fås i forskellige dimensioner og er kompatible med det allerede eksisterende styrebøsningsprogram, så kunderne let kan forny og udveksle dem med hinanden.

Om Strack Normalien

Strack Norma GmbH & Co. KG har mere end 150 ansatte, der udvikler og producerer standarddele til værktøjs- og formkonstruktionen og leverer via forhandlere over hele verden. Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1920’erne i Lüdenscheid og tilhører i dag de førende leverandører af standard værktøjskomponenter i Europa. Påstanden ”THINK, TECH, STRACK” beskriver virksomhedens unikke salgsproposition: THINK står for sin innovative udvikling inden for værktøjs- og formkonstruktion, TECH står for de kundespecifikke produktioner, produktmodifikationer og individuelle løsninger, og STRACK står for den brede vifte af standardprodukter. Strack Norma ejer patenter på innovationer inden for produktfelterne som for eksempel klinketræk.