CHEP baner vejen til en regenerativ forsyningskæde ved COP26

Palle- og logistikvirksomheden CHEP, der er en del af Brambles-koncernen, modtog som den første virksomhed Prinsen af Wales’ Terra Carta Seal ved klimakonferencen COP26, som løb af stablen tidligere på måneden.

Prisen anerkender innovative globale virksomheder, som er engagerede i at skabe rammerne for mere bæredygtige markeder. Prisen blev i alt tildelt 45 virksomheder, hvis ambitioner er i overensstemmelse Terra Carta, som er en genopretningsplan for ”Nature, People and Planet”, der blev lanceret i januar 2021.

CHEPs danske landechef, Torben Lund, udtaler: “Vores bæredygtighedstilgang stemmer overens med principperne i Terra Carta, der har til formål at hjælpe os med at opnå en klima- og naturpositiv fremtid. Derfor er vi utroligt glade for anerkendelsen af vores indsats.” 

Der er behov for bredt samarbejde – både i og uden for forsyningskæden

Virksomheden deltog også i samtalen på Sustainable Innovation Forum, afholdt under COP26, hvor eksperter delte deres viden og visioner om regenerative forsyningskæder, og hvordan aktører inden for forsyningskæder kan bidrage til at opfylde Paris-aftalen.

Juan Jose Freijo, Vice President, Global Head of Sustainability and EMEA Government Affairs hos Brambles, sluttede sig til talere fra Coca-Cola, E.ON, WWF og Schmidt Ocean Institute i et panel, der kiggede på hvilken rolle biodiversitet og natur spiller for den nødsituation, klimaet befinder sig i.

“Den private sektor spiller en nøglerolle i kampen for at skabe modstandsdygtige, regenerative forsyningskæder. Men hvis vi vil skabe en reel positiv forandring, så skal det ske på tværs af hele forsyningskæden. Vi skal ikke blot samarbejde med de virksomheder, som opererer inden for forsyningskæden, men også med regeringer, ngo’er, borgere og forbrugere for at gøre den regenerative vision til virkelighed,” sagde Juan Jose Freijo.

Matt Quinn, Vice President Northern Europe for CHEP, var også en hovedtaler i panelet ‘Supply Chains and Circular Manufacturing – Driving Emissions Reduction’, sammen med eksperter fra BMW Group, Coca-Cola Europacific Partners, Johnson Controls og Roland Berger. Murray Gilder, Vice President, CHEP Automotive, deltog desuden i en paneldiskussion med ledere fra Avere, Connected Curb og BMW Group, hvor det blev diskuteret, hvordan vi kan fremskynde skiftet til elektriske køretøjer og overkomme de nuværende forhindringer i implementeringen af EV-infrastrukturen.

Endelig var Brambles’ finansdirektør, Nessa O’Sullivan, hovedtaler i panelet ‘How to deliver investment in nature’, som var arrangeret af McKinsey & Company. Deltagerne behandlede spørgsmålet om, hvordan man investerer i natur – en væsentlig faktor i realiseringen af netto-nul-overgangen.