Gennem tiden er der blevet leget med tanken om de spiselige emballager. Nu har en japansk forsker, Setsuzo Tanaka, opfundet en af slagsen. Eller rettere, han har gjort en af frugtverdenens mest legendariske “emballager”, bananskrællen, spiselig.
Det handler om den såkaldte Mongee-banan. For at gøre den spiselig køles bananens vækstceller ned til minus 60 grader, og når den efterfølgende tøs op igen, vokser skrællen sig tyndere og spiselig. Den bliver også sødere, og så vokser den hurtigere.
Mongoo betyder utrolig eller fantastisk, og bananerne drives frem af virksomheden D&T Farm, Okayama. De første 13 kilo er allerede blevet leveret til lokale handlende. Men man skal være villig til at betale lidt ekstra, for de koster 50 kr. – pr. styk.
Nårh ja – smagen. Ifølge hjemmesiden Soranews24, så smager skrællen faktisk ikke rigtigt af noget, men den er tyndere og til at spise. Selve banen har en kraftigere lugt og en sødligere smag.
Alt er således godt. Måske. For skal den “nye” banan så ikke emballeres, nu da den tidligere så optimale, naturlige emballage er væk?
Kilde: SVT.se