Hvad er banderolering?

Banderolering er på alles læber når det handler om bæredygtig emballering og reducering af pakkematerialer og plastik. Men hvad er banderolering helt præcis og hvordan fungerer det?

Har du lagt mærke til de økologiske bananklaser i supermarkedet der holdes sammen med et lille bånd med nyttige informationer? Eller det transparente bånd der holder mange æsker/pakker sammen til en multipak i spotafdelingen? Måske har du bemærket båndet du fjernede fra sampakningen af forskellige størrelser varer bestilt online? Læser du alle informationerne omkring squash, bananer eller æbler i papbakker på det printede bånd som du finder i grøntsagsafdelingen hos købmanden? Er du bekendt med båndet der holder sammen på stakke af printede papir- eller papmaterialer på en måde hvor kanterne på de skrøbelige produkter ikke bliver beskadiget? Eller har du nogensinde købt færdig-retter hos købmanden hvor et bånd med dobbelt-siddet print (op til 100 mm bredt) både holder sammen på bakken og på samme tid sørger for al kommunikation omkring produktet? Dette – og meget mere – er banderolering.

Sådan fungerer banderolering

Et bånd af papir eller film (up til 100 mm bredt) placeres omkring et eller flere produkter af en banderoleringsmaskine. Båndet svejses sammen med ultrasonisk teknologi. Intet brug af hverken klæbere eller lim! Spændingen af båndet justeres kontinuerligt afhængig af produkternes egenskaber. Under svejsningen reagerer maskinen på modstanden på produktet og sikrer en korrekt stramning af båndet. Ved bløde eller skrøbelige produkter, kan båndspændingen kontrolleres  ved ‘fast længde’ eller ‘blød længde’. Det er også muligt at bruge sensorer der måler produktet der skal banderoleres og automatisk tilpasser båndets længde. Denne metode anvendes eksempelvis forsendelsespakker i varierende størrelser der fodres til banderoleringsmaskinen af et transportbånd (end-of-line automatisering).

Læs meget mere om banderolering lige her
og bliv klogere på:

Hos Ubro SystemPac A/S leverer vi fleksible løsninger og skræddersyet service.

Kontakt os på 3677 8200 eller skriv på mail@ubro-systempac.dk

Vi står altid klar til at hjælpe dig!