Er I klar til det udvidede producentansvar? Mærk på genanvendelige papkasser med Cx350i

Er I klar til det udvidede producentansvar? Mærk på genanvendelige papkasser med Cx350i 

Den 1. januar 2025 træder det udvidede producentansvar i kraft i Danmark og resten af EU’s medlemslande (GS1 2023). Målet er at reducere mængden af affald ved at stille producenterne til ansvar for affaldsbehandlingen af den emballage, de producerer. For at imødekomme regulativet skal producenterne derfor producere og anvende emballage, der kan genanvendes og ikke blot ender som affald (DI 2023).

Sekundær emballage, så som papkasser, vil være et af de emballageområder, hvor man som producent kan gøre en stor forskel. Ved anvendelse af genanvendelig emballage, bidrager man nemlig aktivt til den cirkulære økonomi ved at minimere affald og mindske Co2-aftrykket. 

I Domino Systems A/S har vi over 30 års erfaring med løsninger til kodning og mærkning på emballage, og vi er klar til at hjælpe med at optimere jeres produktionslinjer, så I kan imødekomme kravene til de nye producentansvar og tage et skridt i en mere bæredygtig retning. 

 

Print på genanvendelige papkasser med Dominos Cx350i storskrift inkjet-printer 

Dominos Cx350i storskrift inkjet-printer kan printe lovpligtige data direkte på sekundær emballage, herunder papkasser, og samtidig reducere forbruget markant. Cx350i anvender blæk baseret på vegetabilsk olie og er derfor ideel til print på genanvendeligt pap.  

Cx350i anvender ikke etiketter og reducerer blækforbruget med 33% grundet printerens nøjagtige blækstråle. Cx350i er på mange måder en miljømæssig ansvarlig løsning til kodning og mærkning på sekundær emballage.  

 

Fordelene ved print på papkasser med Cx350i: 

  • Direkte mærkning på sekundær emballage uden brug af etiketter 
  • 33% mindre blækforbrug 
  • Blæk baseret på vegetabilsk olie uden problematiske stoffer 
  • Print af variable data i høj kontrast. Herunder GS1-kompatible 1D- og 2D-stregkoder, grafik og logoer m.m. 
  • Kontrolsystem med stregkodescanner der sikrer korrekte koder og dermed mindre spild 

 

Læs mere om Cx350i her og kontakt os i dag, hvis du er interesseret i at vide mere om det udvidede producentansvar og dets betydning for netop jeres produktion.