
Tappestationer kan installeres både i bymiljøer og på landet, hvor der er adgang til drikkevand fra rørledninger. Konceptet bliver også anvendt i udviklingslande, hvor Join the Pipe-tappestationer kan installeres på passende udvalgte steder, og folk kan fylde deres Join the Pipe-flasker.
En del af indtægterne fra Join the Pipe skal bruges til at finansiere vandprojekter og plastindsamlinger i de berørte lande, hvor adgangen til rent drikkevand kan være en udfordring.
– Jeg tror dybt på at handle lokalt og tænke globalt. At lokale projekter, der involverer lokalbefolkningen med deres lokale viden, fører til en global ændring , forklarer Geraldo Vallen, medstifter af Join the Pipe.
Siden starten af Join the Pipe i begyndelsen af 2018 er der allerede installeret mere end 3.000 tappestationer. Stationerne kan konstrueres både indendørs og udendørs. De er især velegnede til pladser, supermarkeder, større arbejdspladser, skoler, universiteter, jernbanestationer, lufthavne, hoteller.
De genanvendelige flasker er lavet af brasilianske Braskems biopolyethylen Green, der bruger sukkerrør som råmateriale. Selve flaskerne er fremstillet af Flestic i byen Dronten nordøst for Amsterdam.
Bioplastflaskerne kan fremstilles med tryk og relieffer, der er knyttet til fx byer, virksomheder eller begivenheder. Ifølge Join the Pipe er der i dag flasker og tappestationer i over 20 lande og i mange større byer. I Nederlandene findes flaskerne i mere end 400 supermarkeder, herunder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht og Haag.