Den norske færdigmadsproducent Nortura skifter fra den klassiske konserves til kartonemballage. Kartonemballage har fx et klimaaftryk, der er 81 pct. lavere end for en metaldåse med tilsvarende volumen ifølge livscyklusanalysen. Dette skyldes blandt andet, at Tetra Recart-emballage primært er plantebaseret, hvilket reducerer brugen af fossile råvarer, mens den samtidig vejer mindre og er firkantet, hvilket gør den mere transportvenlig.
Ligesom konserves giver kartonemballagen også maden lang holdbarhed uden behov for distribution på køl. Forbrugerne kan derfor nemt tage Norturas klassiske produkter i en ny emballage med på vandretur i fjeldene eller til sommerhuset, hvor der måske ikke er noget køleskab. Den nye emballage giver også et moderne, nyt indtryk med stor plads til varemærkedesignet. Derudover er den nem at bruge for forbrugeren og tager mindre plads i affaldsbeholderen.
Norturas beslutning om at skifte til kartonemballage er en del af en større omstilling inden for emballageområdet, som er i gang i Norge. Allerede i 2018 besluttede dagligvaregiganten NorgesGruppen, at deres egne varemærker ikke skal pakkes i konservesdåser efter 2022, og i dag arbejder de aktivt med at erstatte med kartonemballage.