Normalt er emballage en passiv enhed, der skal beskytte indholdet mod stød, lys, luft og alt det andet, vi kender så godt. Men der findes også emballager, der ikke bare ser passivt til. En af de nyeste på den front er InvisiShield, udviklet af Aptar Food + Beverage, som er en del af den USA-baserede AptarGroup, Inc.
Funktionen er, at InvisiShield frigiver en række antipatogene stoffer i en forseglet emballage. På den måde kan man forhindre fremvækst af alt fra bakerier, svampe og virus. Det giver længere holdbarhed og mindre madspild, men uden at maden bliver påvirket. InvisiShield er også usynligt for forbrugerne. Det er aktivt i op til 48 timer efter aktivering.
Men mest af alt kan det forhindre fødevareforgiftninger, der kan være alt fra ubehagelige til dødelige. Uvildige undersøgelser har vist, InvisiShield formår at fjerne 99,9 procent af patogener som E. coli, salmonella, listeria, norovirus, hepatit A, campylobacter og stafylokocker, der er blandt nogle af de mest almindelige patogener i fødevarer. Listeria er endda udrustet med en ganske høj dødelig, hvis man bliver ramt, mens andre mere er kendt for at give kraftig madforgiftning som fx norovirus, der her i landet også kendes under det mere terrængående navn, Roskildesyge.
InvisiShield er ikke på markedet endnu, men det ventes at blive lanceret i de kommende måneder.