
På blot to år er antallet af sjællandske virksomhedsejere, der har fået hjælp til krise gennem projektet Early Warning blevet fordoblet, viser en opgørelse fra Erhvervshus Sjælland.
Sidste år blev det til 217 henvendelser. Det er det højeste antal på ét år hidtil.
– Boomet er en effekt af nedlukningerne i årene med corona og de såkaldte coronalån med udskudt moms, som mange virksomheder optog for at få økonomien til at løbe rundt, men som de har haft svært ved at betale tilbage. Og selv om lånene er udløbet, forventer vi mindst samme antal opkald i år, forklarer Morten Møller, national projektleder for Early Warning-programmet.
Når virksomhederne søger efter hjælp, er der stor forskel på, hvad de konkret efterspørger. Det kan være vejledning om, hvordan forretningen kan drives mere lønsomt eller bistand til at få aftaler på plads med banker eller Gældsstyrelsen. Hvis firmaet ikke kan reddes, bistår Early Warning med at lukke virksomheden på de bedst mulige vilkår.
– Desværre kæmper mange virksomheder stadig med efterdønningerne fra pandemien, og her er vi er glade for at kunne tilbyde hjælp gennem Early Warning; uanset om det er med gode aftaler, der sikrer deres overlevelse, eller om det er hjælp til at lukke på bedste vis. Early Warning er et stærkt nationalt program, hvor virksomhederne kan få den rette hjælp af vores dygtige forretningsudviklere, og hvis man som virksomhed er i krise, vil jeg anbefale, at man tager fat i sit erhvervshus for hjælp,” siger Line Fossing Riel, konstitueret direktør i Erhvervshus Sjælland.
Knap 10.000 ejere af mindre virksomheder har siden 2007 fået hjælp hos Early Warning.
Kilde: Erhvervshus Sjælland.