TÜV Godkender recirkulationsblæser til brændselsceller

Busch Vacuum Solutions har nu lanceret den første TÜV-certificerede brint recirkulationsblæser til brændselsceller.
MINK MH 0018 sikrer optimal recirkulation af brint i brændselsceller med en ydelse på op til 45 kilowatt.
Denne blæser kan også bruges til en lavere recirkulationshastighed for brændselsceller med op til 60 kilowatt. To blæsere kan betjenes parallelt til større brændselsceller. På grund af sine små dimensioner kan MINK brint recirkulationsblæser installeres direkte i brændselscellemodulet.

SGS-TÜV Saar GmbH testede MINK MH 0018 A blower (fig. 1) under ekstreme temperaturforhold i en kontinuerlig driftstest samt udsatte den for en materialekorrosionstest. Den bestod alle disse tests med succes, så TÜV certificerede blæseren til transport af brint. Med denne certificering bekræfter TÜV en lav lækagerate på maksimalt 10 standard kubikcentimeter i timen.

Den nye blower er udstyret med frekvensstyring. Dette gør det muligt automatisk at justere volumenstrømmen til de faktiske brændselscellers krav og derved opnå den størst mulige effektivitet. MINK brint recirkulationsblæser kan let betjenes ved brintemperaturer mellem -30 og +85 grader Celsius og omgivelsestemperaturer fra -30 til +95 grader Celsius. Det er således velegnet til mobil applikation i køretøjer og til stationære brændselscelle moduler.

Blæseren fungerer efter det anerkendte klo princip, som Busch allerede introducerede på markedet i 1990’erne, både i vakuumpumper og i kompressorer.
MINK klo-teknologi er siden blevet brugt hundreder tusinder gange i mange applikationer verden over. Den indre komprimeringsproces er helt oliefri og kontaktløs. To kloformede rotorer bevæger sig i modsatte retninger i huset.

Disse to klorotorer kommer ikke i kontakt med hinanden eller cylinderen, i hvilken de roterer, så der kræves ingen smøremidler eller driftsvæsker i kompressionskammeret.

Det allerede for-komprimerede brint trækkes ind på grund af klo-rotorernes form og komprimeres yderligere med et maksimum på 0,4 bar og føres derefter tilbage til brinttilførslen opstrøms for anoden. Den minimale afstand mellem rotorerne og huset optimerer den indre tætning og sikrer en volumenstrøm, der kan defineres nøjagtigt takket være det frekvensstyrede drev. En særlig coating af alle dele, der kommer i kontakt med brint, forhindrer korrosion fra af-ioniseret vanddamp, som også transporteres. Den præcise rotortiming garanteres af den synkroniserende gearkasse. Den specielle olie i gearkassen, smører den i hele livstiden, olieskift og andet vedligeholdelsesarbejde er derfor ikke påkrævet.

TÜV er ikke den eneste organisation, der grundigt har testet og certificerede MINK MH 0018 A brint recirkulationsblæseren.
Busch Vacuum Solutions har også gennemført omfattende praktiske tests. Brændselsceller med denne blower er allerede installeret i over 2.000 busser i Shanghai. Efter flere måneders drift kører pumperne stadig perfekt.

Vil du høre mere om MINK MH og dens anveldelsesmuligheder kan du kontakte Busch her,
Du kan skrive dig op til Buschs nyhedsbrev her eller følge dem på LinkedIn.