Ny direktør hos vakuumproducent

Adm. Direktør i Busch Vakuumteknik, Jørgen W. Lorentzen har valgt at gå på pension efter mere end 13 år i spidsen for den danske vakuumspecialist.
Busch Vakuumteknik A/S der er en del af den globale koncern,Busch Vacuum Solution SE, er en af verdens største producenter af vakuumpumper, blæsere og kompressorer, og er i dag markedsleder i Danmark.

Busch Vakuumteknik med den ydmyge beliggenhed i Ry Midtjylland, har det sidste årti været igennem en konstant udvikling, som kulminerede i 2020 med ny rekord omsætning.
Dette skyldes ikke mindst adm. Direktør Jørgen W. Lorentzen, som startede i 2007.

 Ingeniør med erfaringen på plads
Jørgen W. Lorentzen blev uddannet ingeniør i 1982, og har sidenhen besiddet et hav af topposter i både ind og udland i mere end 25 år før sin entre på kontoret i Ry.
Før han kom til Busch i 2007 som adm. direktør talte CV’et allerede store danske virksomheder som Danfoss, Rimas og Volvo Busser både Aabenraa og Säffle i Sverige, samt Reggianna Riddutori i Italien.
Det har altid været indenfor industrien Jørgen W. Lorentzen har slået sine folder,
hans passion har dog ikke kun været begrænset til det tekniske.
Grundstenen til hans succes gennem næsten 40 år er mennesker, og det at være menneskekender.
Det at man kan arbejde med mennesker er fundamentet for den succes Jørgen W. Lorentzen har haft i de virksomheder, hvor han har gjort karrierer. Derfor er han i dag højtrespekteret både af hans kollegaer, såvel som kunder og samarbejdspartnere.

Fra Bus-mand til Busch-mand
Efter starten som salg- og marketings manager hos Danfoss Hydraulik, gik turen efter nogle år til udlandet, nærmere betegnet San Polo, Italien, hos den italienske gearproducent Reggianna Riddutori. Efter 3 år i det italienske, samt endnu en tur hos Danfoss, og den første direktørtitel hos Rimas, kom Jørgen W. Lorentzen til Volvo Busser AB i Aabenraa i 1997 som adm. direktør for den danske produktion af Volvo busser. Senere overtog han også ansvaret for den svenske produktion i Säffle, og var dermed chef for ca. 1.000 ansatte.

I 2007 overtog Jørgen W. Lorentzen roret hos Busch Vakuumteknik, den danske afdeling af den tyske vakuum koncern, og har siden stået i front på den vækstrejse de har været på.

De seneste år har Jørgen W. Lorentzen yderligere hjulpet de andre nordiske Busch selskaber med at accelerere deres udvikling og øge samarbejdet i norden med stor succes.
Efter mere end et årti i front for Busch Vakuumteknik, og en alder der nærmer sig 66 år har han valgt at stoppe som adm. direktør med udgangen af februar 2021.
Helt stopper han dog ikke, da han vil forsætte i en konsulent rolle for Busch Vakuumteknik med fokus på at forbedre samarbejdet i de nordiske lande, samtidig med han helliger sig til mere bestyrelsesarbejde i fremtiden.

Nye kræfter træder til
Direktørskiftet har været kendt længe af ejerne af Busch Vacuum Solutions.
Direktørposten overtages af Sune W. Rørbæk, der i dag er ansat som salgschef.

Sune W. Rørbæk har haft en lang karriere både inden for forsvaret og Busch Vakuumteknik hvor han både har været servicechef, salgschef, og vil nu overtaget rollen som adm. direktør.

Sune W. Rørbæk kommer fra og er bosat i Ry, ligesom Busch Vakuumteknik, og har derfor stort kendskab til virksomheden og dens historie i lokalsamfundet.
Sune W. Rørbæk ser frem til det nye ansvar efter overtagelse.

Hvis du vil se flere nyheder fra Busch Vakuumteknik kan du følge dem på LinkedIn eller skrive dig op til deres nyhedsbrev.