Fjernede alt vedligeholdelse via centraliseringen af vakuum

At vælge den rigtige vakuumforsyning kan medføre store besparelser indenfor plastforarbejdning.
Mar-Bal, Incorporated har foretaget en analytisk gennemgang af deres eksisterende vakuumforsyning til sprøjtestøbning, da den skulle flyttes til en ny fabrik og i den forbindelse startede de et samarbejdet med Busch for at finde en løsning på deres mål, om at opnå besparelser indenfor energi-, vedligeholdelses- og produktionstider

Mar-Bal, Incorporated blev grundlagt i 1970 af Jim Balogh med ideen om at producerer kundetilpasset plastikemner til det amerikanske marked. I dag har Baloghs sønner, Scott og Steven overtaget driften af Mar-Bal. Virksomheden, som er førende inden for kompositter, sælger sine egne produkter, herunder elektriske afstivningsisolatorer og brandsikre affaldskasser fremstillet af termohærdede materialer med glasfiberarmering.

Mar-Bal, Incorporated, med hovedkontor i Chagrin Falls, Ohio, fokuserer på fremstilling af specialstøbte dele til elektriske distributions- og styreenheder (Billede: Støbt plastdel) samt en lang række komponenter til hvidevareindustrien. Mere end 130 ansatte arbejder døgnet rundt, fem dage om ugen i Ohio for at forme dele til de elektriske anlæg, styringer, motorer, drev, afbrydere, transformatorer og telekommunikationsenheder.
Mar-Bal producerer også støbte dele med næsten 400 ansatte på fabrikker i Virginia og Missouri og har nylig åbnet en fabrik i Shanghai, Kina.
Mar-Bal har også et ”state-of-the-art” laboratorium, hvor et ingeniørteam tilpasser forskellige sammensatte materialer, efter deres kunders specifikationer. Derfor er Mar-Bal vokset en del siden opstarten i start 1970érne.

Støbt plastdel

I de tidlige år havde Mar-Bal faciliteter 30 individuelle oliesmurte lamelvakuumpumper direkte installeret ved deres sprøjtestøbemaskiner. De forsyner maskinerne med vakuum til evakuering af luften, i hulrummet på formen. Hver af disse vakuumpumper krævede regelmæssig service, derfor måtte Mar-Bal medarbejderne standse produktionen for at tilse vakuumpumpen.
I 2016 flyttede Mar-Bal til en ny fabrik, og vakuumspecialister fra Busch udviklede et nyt koncept med fokus på en mere effektiv løsning til sprøjtestøbemaskinernes vakuumforsyning.
Specialisterne var hurtigt enig i, at en centraliseret vakuumforsyning ville være den ideelle løsning til at fjerne de tidligere ulemper ved den decentrale løsning. Grundlaget for designet af det centraliserede vakuumsystem var at placere systemet bestående af 2 helt nye R5 lamelvakuumpumper, i et separat maskinrum uden for produktionsanlægget (Billede øverste).

Det nye centraliserede vakuumsystem har været i drift siden marts 2017.
Det består hovedsagelig af to R 5 lamelvakuumpumper (Billede nederst), der leverer vakuum til 23 sprøjtestøbemaskiner.
Men vakuumsystemet har nok kapacitet til yderligere 10 sprøjtestøbemaskiner, derved er vakuumsystemet fremtidssikret. Der er buffertanke mellem det centrale vakuumsystem og støbeudstyret for at sikre, at det nødvendige vakuumniveau er konstant.

Vince Profeta, Vice President for Product Engineering & Manufacturing Technologies hos Mar-Bal, Incorporated er overbevist om, at Mar-Bal installerede den mest avancerede vakuumteknologi med det nye centraliserede vakuumsystem fra Busch.
Det nye system er langt bedre end den tidligere vakuumforsyning, når det gælder niveauet for vedligeholdelse og pålidelighed. Mar-Bal har elimineret vedligeholdelsen og nedbrud på enkeltvakuumpumper.

På grund af reduktionen af de enkelte vakuumpumper på sprøjtestøbemaskinerne fra 30 til 2 lamelvakuumpumper, opsat i et centraliseret system, er energiforbrug faldet med 75 procent. Vince Profeta og Mar-Bal holdet er meget tilfredse med den nye vakuumløsning.
Udover energibesparelser og reduceret vedligeholdelse har Mar-Bal nu en moderne vakuumforsyning med yderligere besparelser ved forbedret produktionskvalitet.