Enorme besparelser på vedligeholdelsesomkostninger med Busch

Spar 70 % på vedligeholdelsesomkostningerne og få 30 % i tilskud: Sådan lykkes Emsland Frischgeflügel GmbH med sit nye vakuumsystem fra Busch Vacuum Solutions, og hvorfor deres montører nu kan sove trygt i weekenderne.


Johannes Kohne, teknisk chef, holder øje med alle vakuumpumpernes ydeevne på den store skærm. Foto: Emsland Frischgeflügel

Johannes Kohne og hans kollega kigger opmærksomt på den store skærm på hans kontor. Det, de ser, er de aktuelle data for ydeevnen for alle deres vakuumpumper. “Alt forløber gnidningsfrit,” siger Emsland Frischgeflügels tekniske chef. Hver pumpes data er tilgængelige i realtid på tablets fra alle virksomhedens 60 teknikere. Det betyder, at de altid kender systemets aktuelle tilstand og kan gribe ind, hvis noget ikke fungerer ordentligt. Blot et par lokaler længere neden af gangen kører de 36 MINK vakuumpumper fra Busch.
De forsyner sikkert anlæggets transportsystem med vakuum. Dette gør det muligt at transportere affald fra kødproduktion og spiseklare produkter fra punkt A til punkt B på en sikker, effektiv og hygiejnisk måde ved hjælp af pneumatisk vakuumtransport.

Kvalitet lige fra starten
“Vi smider ikke noget ud; alt forarbejdes – til menneskeligt forbrug eller som dyrefoder af høj kvalitet,” understreger Kohne. Den ubetingede kvalitetsstandard er gældende i hele virksomheden: i deres vakuumforsyning og produkter samt arbejdsforhold og dyrevelfærd.

Derfor har Emsland Frischgeflügel styr på hele processen – fra foder til kødforarbejdning. Ud over tre foderblandinger omfatter Rothkötter-gruppen også et rugeri og to slagte- og opskæringsanlæg. Franz Rothkötter lagde fundamentet til foderblandingsanlægget i 1959. I 2003 byggede Franz-Josef Rothkötter produktionen i Haren, Emsland. Omkring 2.500 ansatte bearbejder kyllingestykker fra vinge til filet til detailhandlen og videreforarbejdning i forskellige vægt- og emballager.


Emsland Frischgeflügel forarbejder kyllingestykker fra vingen til fileten til food retail og yderligere industriel forarbejdning. Foto: Emsland Frischgeflügel

Finansieret af den tyske regering
I begyndelsen af 2022 fik Kohne udskiftet det gamle vakuumsystem med oliesmurte lamelvakuumpumper med de nye MINK’er. Fordelene ved Busch klovakuumpumper er indlysende for ham: på grund af deres tørre funktionsprincip kræver de ikke driftsvæske i kompressionskammeret og kører næsten vedligeholdelsesfrit. Kohne udtaler, “Ikke nok med, at vi har sparet utrolig meget tid på ikke at vedligeholde systemerne, vi har også sparet 70 % af vedligeholdelsesomkostningerne. Det hører nu fortiden til, at specialisterne bruger timer på at rengøre pumper og skifte olie i weekenderne!” Derudover kan der på et år spares ca. 274.500 kWh energi med de topmoderne IE4-motorer, der driver MINK’erne. En anden fordel var de 30 % af købsomkostningerne, som Emsland Frischgeflügel fik refunderet fra BAFA (Federal Office for Economic Affairs and Export Control), som understøtter konversionen til topmoderne, energieffektive teknologier i Tyskland. Buschs eksperter hjalp med ansøgningen om refusion.


Et vakuumsystem fra Busch Vacuum Solutions forsyner Emsland Frischgeflügel GmbH’s transportsystem med det nødvendige vakuum. Foto: Busch Vacuum Solutions.

OTTO – digitale tjenester fra Busch
Men det er ikke det hele! Kohne udnyttede også digitaliseringen til skiftet og fik alle 36 MINK-pumper udstyret med OTTO, Buschs innovative digitale service. Det vil sige, at de konstant sender ydeevne-data såsom pumpens temperatur, vibration og indsugningstryk til skyen, som derefter kan tilgås via PC, tablet eller smartphone. “Hvor høj transmissionsolietemperaturen er, om indsugningstrykket er konstant, hvor høj temperaturen på udstødningsgassen er – alt det vidste vi ikke om før. Og nu, med OTTO, har vi endda dataen på vores tablet via appen, fortæller Kohne begejstret. “Og takket være det glimrende samarbejde mellem vores IT-afdeling og Busch-eksperterne har installationen i vores system også fungeret ekstremt godt.” Emsland Frischgeflügel har også underskrevet en aktiv serviceaftale om vedligeholdelse med Busch og stoler på, at vakuumspecialisterne fra Maulburg står for vedligeholdelsen. Gennem målrettet, forudsigelig vedligeholdelse kan overdreven slitage og tidligt svigt forhindres. Og i tilfælde af problemer kan Busch-teknikere også oprette fjernforbindelse til systemet.


Komplet netværksopkoblet med OTTO, de digitale tjenester fra Busch. Foto: Busch Vacuum Solutions.

Pålidelig og fejlsikker
Pålidelighed og fejlsikkerhed er afgørende for Emsland Frischgeflügel, da produktionen ellers ville gå i stå og – i værste fald – lade fødevarerne blive ødelagt. På forarbejdningslinjerne falder alle udskårne kyllingestykker gennem opsamlingstragtene og ned i de dertil indrettede beholdere. Hvert halve minut åbner en kugleventil, og indholdet trækkes ud. Busch MINK klovakuumpumper leverer det nødvendige vakuum til ekstraktion, transport og rengøringsprocessen ved afslutningen af produktionen. Baseret på de data, der permanent sendes til skyen, beregnes standardcyklusser. Disse bruges til at tilpasse sig den aktuelle trykprofil for at registrere afvigelser på forhånd, så virksomhedens montører kan handle på forhånd. “Vi vil gerne løse problemerne, før de rent faktisk opstår,” forklarer Kohne.

Klar til fremtiden
Andre centraliserede vakuumsystemer fra Busch er også i brug på Emsland Frischgeflügel i Haren. De giver ekstra systemer til transport med vakuum. Der anvendes 25 specielle oxygenerede udgaver af MINK vakuumpumper til pakning under beskyttende gas med et forhøjet iltniveau (MAP). Alle 135 eksisterende pumper vil blive eftermonteret med IoT-sættet i den nærmeste fremtid. I søsterselskabet i Wietze, Niedersachsen, er alle pumperne allerede udstyret med OTTO. “Derefter er vores vakuumforsyning topmoderne, og vi er fuldt digitale. Det var den rigtige beslutning at modernisere og digitalisere vores fabrik sammen med Busch! For os er OTTO både praktisk og indbringende,” fortæller Kohne begejstret.

Vil du høre mere om MINK MV og dens muligheder kan du kontakte Busch.
Du kan også skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.