Energi effektivitet Cheddar produktionen

Glanbia Nutritionals i Irland driver en af de mest moderne produktionsfaciliteter til fremstilling af modnet kvalitets Cheddar ost. Efter pasteurisering og tilsætning af osteløber er ostemassen cheddaret ved at passere gennem et forseglet system, som adskiller valleen og tilsætter salt til den resterende ostemasse. Den ‘forbedrede ostemasse’ transporteres via vakuumrør til ostetårne, hvor den formes til blokke. Busch MINK klovakuumpumper anvendes til både transport og formning delen af processen, hvilket giver betydelige fordele sammenlignet med tidligere vakuumsystem.

Glanbia Nutritionals er en del af Glanbia Group, der driver to produktionsfabrikker i Irland.
En tredje fabrik er under opførelse, hvilket gør det til den største producent af mejeriprodukter i Irland. Udover Cheddar produceres også andre oste sorter samt smør, mælkeproteiner, mælkepulver og kasein.
Glanbas kunder omfatter globalt aktive producenter af fødevarer og babymad og regionale virksomheder i Europa, Mellemøsten, Afrika og Asien.

En fuldautomatiseret cheddarfabrik med syv ost tårn blev installeret på Ballyragget produktionsfabrikken i 2011. Transporten af ostemasse og restmælk fra cheddar anlægget til ostetårne udføres via vakuum. En luftstrøm fører ostemassen til toppen af et ti meter højt ostetårn, hvor det falder inde i tårnet og komprimeres af sin egen vægt. Ved bunden af tårnet er et blokkammer, hvor osten bliver skåret i 20 kilo blokke, derefter pakket og eftervejes.

Tidligere blev konventionelle kapselblæsere brugt til at transportere ostemassen og komprimere den i blokke. Dette vakuumsystem havde den ulempe, at det kun kunne pumpes ned til 500 mbar. Pumperne var udstyret med frekvensstyrede motorer, men vakuumniveauet kunne ikke forbedres ved at øge hastigheden på grund af tekniske begrænsninger. Den tidligere installation brugte i alt ni af disse pumper, der hver kræver 15 kilowatt.

Buschs anbefaling til produktionschefen Vincent Cleere var at installere Busch MINK klovakuumpumper, som giver betydelige fordele i forhold til den tidligere løsning.

Reproducerbar produktkvalitet
Afhængigt af størrelsen når MINK klovakuumpumper et vakuum på mellem 100 og 200 mbar, hvilket er signifikant højere end det niveau, der opnås ved hjælp af kapselblæserne.
Det gennemsnitlige vakuum på Glanbia fabrikken er mellem 300 og 350 mbar, hvilket giver MINK klovakuumpumper rigelig reserve til dækning af spidsbelastninger.
Pumpemotorerne har individuel frekvensstyring, der gør det muligt at justere vakuumniveauet, så det passer til processen.
Vakuummet i ostetårnene styres nøjagtigt og opretholder konstant tæthed og dermed forbedrer produktkvaliteten. Konsekvent produktkvalitet har også hjulpet præcision ved pakning stationen, da variationen i osteblokvægten er reduceret.

Energibesparelser
MINK klovakuumpumper leverer bedre ydeevne end konventionelle kapselblæsere, og bruger mindre strøm. De nye pumper kræver kun 9 kilowatt, som hver kører ved 50 Hz. MINK vakuumpumperne arbejder ved 40 Hz, så de absorberer stadig 6 kW strøm. Som Vincent Cleere bekræfter “Montering af MINK klovakuumpumper har reduceret vores energibehov til vakuumgenerering med 54 kW / h”. Da kraften koster € 0,09 pr. KWh, og anlægget opererer i 18 timer om dagen, 7 dage om ugen og 45 uger om året, repræsenterer dette en årlig omkostningsbesparelse på € 27.557.

Komplet pålidelighed
MINK klovakuumpumper har været i drift hos Glanbia siden januar 2014. Til dato er der ikke observeret serviceafbrydelser eller tekniske problemer. En af grundene til denne pålidelighed er det tørtløbende og kontaktfri princip der bruges i MINK klovakuumpumper, de kræver ingen drift væsker, og de indre bevægelige dele er ikke i kontakt med hinanden. Derudover er støjniveauet betydeligt lavere end med de tidligere installerede kapselblæsere.

Minimal vedligeholdelse
Vedligeholdelseskravene til MINK klovakuumpumper er minimale, filtre skal rengøres hver uge. Busch anbefaler en gearolieændring hver 20.000 driftstimer, som på Glanbia fabrikken svarer til et serviceinterval på over 5 år.

Resumé
produktionschef Vincent Cleere er sikker på, at beslutningen om at installere MINK klovakuumpumper i hans Cheddar produktionslinjer var korrekt.
Investeringen vil betale sig selv af inden for meget kort tid.

–        Energibesparelse grundet lavere energiforbrug
–        Færre produktions og service, grundet næsten servicefri pumper
–        Højt kvalitetsniveau
–        Mulighed for finjustering af vakuumpumperne

Vil du høre mere om MINK vakuumpumper kan du kontakte Busch her,
Du kan skrive dig op til Buschs nyhedsbrev her eller følge dem på LinkedIn.