Dressing- og sauceflaske

Dressing og sauceflasker i flere størrelser og materialer

Plastikflasker til mad forbindes ofte med drikkevarer af forskellig art, men er nok lige så velegnede til dressinger og saucer. De kommer i flere forskellige varianter, hvor den klassiske ketchupflaske nok er den, du først tænker på. Sennep findes derimod nok lige så ofte i dåser som på flasker. Vi har også flasker til dressing, olivenolie og chokoladesauce.

Hvad er vigtigt at overveje, når du vælger en plastikflaske? Først og fremmest kan det gøre en forskel, om dit produkt tappes ved høje temperaturer, eller om det er koldt, når det fyldes på flaske. Her spiller materialevalget på flasken en stor rolle. PET-flasken har en flot gennemsigtighed og god iltbarriere, men er ikke særlig velegnet til fx varmfyldning. Produktets konsistens er også vigtig for flaskens funktionalitet. Hvis du har en tyktflydende sauce, skal låget på flasken justeres i overensstemmelse hermed. En kapsel med bredere åbning er som regel fordelagtig, og det kan også være smart at have en såkaldt silikonemembran for at undgå udtværing. Vi kalder det et drypstop.

Udover selve låget kan flaskens klembarhed påvirke, hvordan slutkunden oplever produktet. Flasken skal ikke være for blød eller for dæmpet. De fleste flasker til dressinger og saucer er normalt designet med optimal klembarhed for øje, men det kan selvfølgelig variere fra flaske til flaske. Vores dressingflaske fås i både PE og PET. Til PE fås den i størrelserne 250ml, 290ml og 500ml. I PET materiale i følgende størrelser 200ml, 250ml og kan derefter fås i genanvendt PET (rPET).

Dressing og sauceflasker

Vi har sammensat en nyttig liste for at opsummere nogle af de ting, du bør overveje, når du vælger en plastikflaske til din dressing eller sauce:

  • Hvad er temperaturen på indholdet, når flasken fyldes?
  • Flaskens klembarhed i forhold til indholdets konsistens.
  • Hvilken type lukning og låg ønskes?
  • Produktets holdbarhed, hvilken barriere har flasken brug for?
  • Flaskens udseende, farve og form.
  • Skal flasken printes eller mærkes?

Vi har nogle gode inspirationssider til både dressingflasker/sauceflasker, kulsyreflasker og flasker til olie. Har du et andet fødevareprodukt, du vil fylde på flaske? Tøv ikke med at kontakte os, så hjælper vi dig gerne med at finde en passende emballage!