Arla Foods sælger Lurpak smør på frost i små portioner til Mellemøsten. Produktet har været på markedet i en årrække og er nu introduceret i en opdateret æske.
Den nye 6x50g-æske til Mellemøsten er yderligere suppleret med en 4x50g-løsning, som nu også kan købes i Danmark – dog på køl.
Med den nye emballageløsning, hvor smørret er pakket i små miniblokke a 50 gram får forbrugeren nu mulighed for at åbne en pakke frisk smør oftere.
Emballagen til miniblokkene er udviklet hos Schur Pack Denmark, produceret hos Schur Pack Germany og pakkes hos kunden på en maskine fremstillet hos Schur Technology.
De fire eller seks miniblokke er pakket i en kartonemballage, som giver en flot facing af produktet. De enkelte smørpakker ses tydeligt gennem ruden, som i øvrigt giver produktet et eksklusivt udtrykt. Lurpak er nu pakket i en endnu mere karakteristisk sølvfarvet æske end tidligere. Emballagen åbnes let og elegant fra fronten ved hjælp af en ”trappeperforering”.
Rent designmæssigt matcher kartonemballagen folien på smørpakkerne. Kartonen er forsynet med en specialvariant af coldfoil. Rudematerialet er Melinex, som ikke dugger, når produktet er på køl. Ruden er klæbet på tre sider. Emballagen er en endload-konstruktion, som pakkes på en Schur Avant 40 med specialbygget indløb og produkthåndtering.
Miniblokkene grupperes for en 4x50g i mønster 2 + 2 og stables, tilsvarende for en 6x50g i 2+2+2. Derefter skubbes produktgruppen ind i den klargjorte karton. Fuldautomatisk pakning, som teoretisk ville kunne håndtere 160 smørpakker pr. minut (40 kartoner pr. minut).