Madretten Janssons Fristelser er n særligt populær her op til jul hos vores svenske brødre, men forrige jul opstod der næsten krisestemning. En vigtig og uundværlig ingrediens i retten er ansjoser, men der var uro om, hvorvidt der var ansjoser nok til de svenske juleborde.
Den frygt skulle være væk nu. Orkla Foods i Sverige står klar med ikke mindre end fem millioner dåser med Abba Grebbestads Ansjovis – det skulle række til ca. 20 millioner portioner. Og det er ikke lige meget, hvilke ansjoser man drøner i sin Janssons.
– Krydderiblandingen er en velbevaret hemmelighed, som er gået i arv i generationer. Ansjosen giver den rette salte og gode smag, som skal til i Janssons Fristelser. Selvom det er en populær ret her op til jul, så forventer vi, at det rækker med fem millioner dåser, forklarer marketingschef Malou Wik Yeung.
Faktisk er der måske også lidt til overs til bl.a. danskerne, for selvom vi langt fra er så glade for Janssons, så eksporterer Orkla Food 1,5 million dåser til Danmark, Norge og Finland.