Den danske hotelkæde Zleep har gennem de senere år taget en række initiativer, der har involveret alt fra byggeprocesser til diverse leverandører. Nu kommer næste step, og det handler om plastforbruget ved morgenmaden, hvor de kendte små plastemballager til fx marmelade nu bliver skiftet ud med glasemballage, ligesom osten bliver leveret på et fad.
Zleep Hotels’ morgenmad er certificeret med det statskontrollerede økologibevis “Det Økologiske Spisemærke” i bronze. Et mærke, der garanterer mellem 30 og 60pct. økologiske produkter. For at opretholde og styrke buffetens miljøvenlighed har Zleep Hotels nu valgt at reducere sit forbrug af plastikemballager.
– Vi sætter nu kampen ind for at udfase forbruget af plast, og her starter vi i morgenmadsbuffeten. Det har altid været enormt vigtigt for os at undgå madspild, hvorfor vi indtil nu har prioriteret at få produkterne leveret i små plastemballager i portionsstørrelse, men vi ønsker ikke at stoppe her. Vi har derfor søgt løsninger, der både minimerer madspild og sikrer et minimalt plastforbrug, fortæller Lene Toft, quality assurance manager i Zleep Hotels.
– Med en løsning som denne er det naturligvis vigtigt, at personalet holder buffeten ren og pæn, men samtidig sætter vi også vores lid til, at gæsterne ikke øser for meget marmelade på tallerkenen.